Zapiekanka…po sushi ;)

A tym razem dla odmiany prościutka i szybka potrawa. Ponieważ zostało mi trochę składników po sushi, no bo to ciężko określić dokładnie ile się zużyje, więc postanowiłam to zagospodarować. Już wiecie, że nie cierpię marnotrawstwa w kuchni, więc z wszelakich resztek powstają fajne przepisy. Dodałam też „gotowca” w postaci zupy w proszku, choć unikam takich rzeczy, ale już jakiś czas leżała w szufladzie i odleżała swój czas urzędowy ? Smakowo wyszło EKSTRA! Polecam ?

DSC_0200

Składniki:

  • to co zostało po sushi czyli marchewka, papryka, ogórek, seler, kampyo -wyszła średnia miska wszystkiego
  • 300 g makaronu – ja dałam zielone…listki
  • 5 plastrów salami
  • 1 pojedyncza pierś kurczaka
  • 1 opakowanie zupy cebulowej w proszku
  • 8 łyżek sera gruyère
  • 1 płaska łyżeczka soli

DSC_0198Warzywa, salami i kurczaka pokroić w kostkę. Makaron ugotować al dente. Na patelni podsmażyć salami i kurczaka, dodać pokrojone warzywa, wymieszać z zupą, dosolić. Pomieszać z odcedzonym makaronem. Przełożyć do brytfanki i zapiekać 30 min. w 180 st.,  wyjąć posypać serem i piec jeszcze 10 min. Podawać na ciepło.

DSC_0197

Smacznegooo! 🙂

You may also like

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *