Proponuję Wam dziś prostą przekąskę, która może być też, podana z dodatkami, obiadem. Robi się ją szybko i łatwo, a smakuje fajnie 🙂
Składniki:
- 300 g piersi z kurczaka
- 2 łyżki curry
- 1 czubata łyżeczka soli
- 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego
- 1 łyżka oleju (dałam rzepakowy) do kurczaka i 1 do smarowania patelni
Dodatkowo: patyczki do szaszłyków
Sposób przygotowania:
Piersi kurczaka pokroić w cienkie paski grubości 0,5 cm i szerokości mniej więcej 2 cm. Wiadomo, że to nie będzie równe ze względu na kształt piersi kurczakowej.
Patyczki do szaszłyków namoczyć w wodzie przez ok. pół godziny. Mięso przyprawić, wymieszać z olejem odstawić na 2-3 godz., nadziać na patyczki w formie harmonijki,
smażyć na patelni grillowej, posmarowanej tłuszczem, do zrumienienia. Podawać z pieczywem lub frytkami, ziemniakami, grzankami.
Smacznegooo! 🙂