Wielkanocny hod-dog z kiełbasy w kiełbasie ;)

     Witam ponownie 😉 Proponowałam Wam już kilka sposobów na białą, wielkanocną kiełbasę. Dziś podaję nowy, niedawno wymyślony. Wygląda bardzo apetycznie i kolorowo i  na pewno będzie się podobał biesiadnikom.  Ponadto uzyskałam ciekawy smak, bo biała trochę „zagarnęła” wędzonki od frankfurterki i stworzyły wyśmienity duet. Danie bardzo proste i jednocześnie smacznie i efektowne. No nic – tylko działać 😉

Składniki:

  • 4 białe kiełbasy, surowe
  • 4 cienkie frankfurterki wędzone
  • chrzan biały
  • chrzan z wasabi
  • chrzan z żurawiną

Sposób przygotowania:

Białe kiełbasy naciąć ostrym nożem wzdłuż, nie docinając do końca.

W nacięcie włożyć frankfurterki, dopasowując długość ich do długości białej kiełbasy.

Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem.Końcówki z równania też wrzuciłam…bo na razie nie mam psa 🙁 😉

Piec w termoobiegu w 180 st. przez ok pół godziny, a potem 15 minut  z podpiekaniem od góry, żeby były ładnie rumiane.

Przed podaniem posmarować wolne rowki między kiełbaskami chrzanem, układając kolory  chrzanu wg uznania. Możecie „zgapić” tak jak ja to zrobiłam 😉

Smacznegooo! 🙂

You may also like

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge