Twaróg z chrzanem, czosnkiem…- jeden z moich ulubionych

Może nie przepadam za mlekiem w jego pierwszej postaci, ale za jego wszelkimi przetworami – jak najbardziej. Tak więc dosyć często gości u mnie na stole twarożek z różnymi przyprawami. Ten dzisiejszy, dzięki dodatkom, uzyskuje ciekawy smak, który moje kubeczki smakowe pokochały 😉 Spróbujcie i Wy ) jest bardzo prosty do wykonania.

DSC_0793

Składniki:

  • 250 g półtłustego twarożku (ja użyłam tzw. klinka)
  • 3 łyżki śmietany 12%
  • 1 płaska łyżeczka soli morskiej
  • 2 łyżeczki ostrego chrzanu ze słoiczka
  • 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego

DSC_0790

Sposób przygotowania:

Twarożek przełożyć do miski, rozdrobnić widelcem, dodać śmietanę i pozostałe składniki. Dobrze wszystko wymieszać. Spożywać sam lub na kanapce np. z ciemnego pieczywa. Przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku.

DSC_0794

Smacznegooo! 🙂

You may also like

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *