Pierś indycza w paście curry i …oliwki

Kilka trudnych dni, bo życie w ogóle nie jest proste… ale już czas powrócić do przygody z gotowaniem. Dziś proponuję łatwą  w przygotowaniu potrawę. Minimum składników, mało poświęconego czasu, a danie z przyjemnością się konsumuje. Mięso ładnie przechodzi przyprawą, zachowuje swoją wilgotność, a oliwki… to taki …łamaniec smakowy… ciekawy 😉 Zapraszam więc😊

DSC_0699

Składniki:

  • 70-80 dag piersi z indyka
  • 150 g czarnych, drylowanych oliwek
  • 4 łyżki czerwonej pasty curry ( gotowej)
  • szczypta soli

DSC_0696

Sposób przygotowania:

Mięso pokroić na paski ok. 1×4-5cm, dokładnie wymieszać z pastą i solą, odstawić na jakąś godzinkę do lodówki.

DSC_0697Mięso posypać oliwkami i piec w brytfance pod przykryciem przez pół godziny w 180 st.

DSC_0698Podawać z ryżem, kaszą, ziemniakami.

DSC_0702

Smacznegooo! 🙂

 

You may also like

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *