Pasta z ricotty i wędzonego pstrąga

Hejka… wiem, że znów mnie długo nie było, ale to nie znaczy, że nie gotowałam. Nie miałam po prostu czasu na opublikowanie przepisów…których mi się już sporo nazbierało. Pochłonęły mnie na maxa porządki jesienne i przygotowania do zimy. Ułożenie 10 m drewna opałowego – to nie lada wyzwanie…ale udało się. Kręgosłup nieźle nawala, ręce bolą… przynajmniej miałam siłkę za darmo😉 A poza tym  grabienie, zamiatanie, porządkowanie ogródka – to cała kupa pracy, która pożarła cały mój czas. Dziś podaję zaległy przepis tzn. pyszną pastę z ricotty i wędzonego pstrąga. Uwielbiam ten zestaw smaków 😊Pieści me 😉 podniebienie. Spróbujcie…😊

DSC_0835

Składniki:

  • 270 g ricotty (takie jest po prostu opakowanie)
  • 125 g wędzonego fileta z pstrąga
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • szczypta soli do smaku, bo pamiętajcie, ze sól jest już w filecie i ogórkach kiszonych

Sposób przygotowania:

Do miseczki przełożyć serek, dodać połamanego na kawałki pstrąga, pokrojone w drobną kosteczkę ogórki i całą resztę składników.

DSC_0700Wszystko dokładnie wymieszać widelcem – nie musi to być gładka masa.

DSC_0703Super na kanapkę z pieczywa, które lubicie.

DSC_0836

Smacznegooo! 🙂

You may also like

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *