Hejka… wiem, że znów mnie długo nie było, ale to nie znaczy, że nie gotowałam. Nie miałam po prostu czasu na opublikowanie przepisów…których mi się już sporo nazbierało. Pochłonęły mnie na maxa porządki jesienne i przygotowania do zimy. Ułożenie 10 m drewna opałowego – to nie lada wyzwanie…ale udało się. Kręgosłup nieźle nawala, ręce bolą… przynajmniej miałam siłkę za darmo😉 A poza tym grabienie, zamiatanie, porządkowanie ogródka – to cała kupa pracy, która pożarła cały mój czas. Dziś podaję zaległy przepis tzn. pyszną pastę z ricotty i wędzonego pstrąga. Uwielbiam ten zestaw smaków 😊Pieści me 😉 podniebienie. Spróbujcie…😊
Składniki:
- 270 g ricotty (takie jest po prostu opakowanie)
- 125 g wędzonego fileta z pstrąga
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego
- 2 średnie ogórki kiszone
- szczypta soli do smaku, bo pamiętajcie, ze sól jest już w filecie i ogórkach kiszonych
Sposób przygotowania:
Do miseczki przełożyć serek, dodać połamanego na kawałki pstrąga, pokrojone w drobną kosteczkę ogórki i całą resztę składników.
Wszystko dokładnie wymieszać widelcem – nie musi to być gładka masa.
Super na kanapkę z pieczywa, które lubicie.
Smacznegooo! 🙂