Pasta z łososia wędzonego ze śmietaną

Witam moich czytelników i cieszę się, że zaglądacie do mojego bloga.  Dziś całkiem niedietetyczna i bardzo prosta pasta z łososia wędzonego ze śmietaną. Śmietana jest wysooookoprocentowa, więc pasta ma konsystencję masełka smakowego, które też będę tu dla Was na blogu robić 🙂 Celowo nie dodałam żadnych przypraw, bo sól jest w łososiu i ten właśnie smak łososia chciałam pozostawić, a troszkę cytryny to ryba lubi 😉 Jeśli znudziły Wam się inne smarowidła, i macie mało czasu i… po prostu Wam się nie chce długo w kuchni siedzieć – polecam 🙂

DSC_1078

Składniki:

  • 150 g łososia wędzonego
  • 1-2 łyżki śmietany 36%
  • 2 łyżeczki soku z cytryny

DSC_0181

DSC_0183

Sposób przygotowania:

Łososia i śmietanę włożyć do miski i rozdrobnić blenderem. Doprawić sokiem z cytryny.  Smakuje na kanapce; na ciemnym pieczywie też apetycznie wygląda.

DSC_1081

Smacznegooo ! 🙂

You may also like

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *