Witam moich czytelników i cieszę się, że zaglądacie do mojego bloga. Dziś całkiem niedietetyczna i bardzo prosta pasta z łososia wędzonego ze śmietaną. Śmietana jest wysooookoprocentowa, więc pasta ma konsystencję masełka smakowego, które też będę tu dla Was na blogu robić 🙂 Celowo nie dodałam żadnych przypraw, bo sól jest w łososiu i ten właśnie smak łososia chciałam pozostawić, a troszkę cytryny to ryba lubi 😉 Jeśli znudziły Wam się inne smarowidła, i macie mało czasu i… po prostu Wam się nie chce długo w kuchni siedzieć – polecam 🙂
Składniki:
- 150 g łososia wędzonego
- 1-2 łyżki śmietany 36%
- 2 łyżeczki soku z cytryny
Sposób przygotowania:
Łososia i śmietanę włożyć do miski i rozdrobnić blenderem. Doprawić sokiem z cytryny. Smakuje na kanapce; na ciemnym pieczywie też apetycznie wygląda.
Smacznegooo ! 🙂