Dziś już wiosennie, bo i na dworze robi się ciepło i chce się takich kolorowych potraw 🙂 W prostocie czasem tkwi moc, więc nie ma tu zbyt dużo składników i poziom trudności przygotowania bardzo mały. Pasta świetnie smakuje na prawdziwym wiejskim chlebie.
Składniki:
- 4 jaja
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- ½ łyżeczki ostrej musztardy np. Dijon
- ½ łyżeczki soli
- spora szczypta pieprzu czarnego
- szczypiorek
Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na mniejsze części. Dodać majonez, jogurt i przyprawy. Zgnieść wszystko tłuczkiem do ziemniaków z dziurkami. Pewnie, że można to jakoś zmiksować, ale nie o to chodzi, żeby zrobić w tym przypadku miazgę. Ładnie wyglądają i przeplatają się kolory malutkich cząstek żółtka i białka. Na końcu dodać szczypiorek i wymieszać łyżką.
Smacznegooo ! 🙂