Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Dziś już wiosennie, bo i  na dworze robi się ciepło i chce się takich kolorowych potraw 🙂  W prostocie czasem tkwi moc, więc nie ma tu zbyt dużo składników i poziom trudności przygotowania bardzo mały.  Pasta świetnie smakuje na prawdziwym wiejskim chlebie.

DSC_0252
Składniki:

  • 4 jaja
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • ½ łyżeczki ostrej musztardy np. Dijon
  • ½ łyżeczki soli
  • spora szczypta pieprzu czarnego
  • szczypiorek

DSC_0250

Sposób przygotowania:

Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na mniejsze części.  Dodać majonez, jogurt i przyprawy. Zgnieść wszystko tłuczkiem do ziemniaków z dziurkami. Pewnie, że można to jakoś zmiksować, ale nie o to chodzi, żeby zrobić w tym przypadku miazgę. Ładnie wyglądają i przeplatają się kolory malutkich cząstek  żółtka i białka. Na końcu dodać szczypiorek i wymieszać łyżką.

DSC_0257

Smacznegooo ! 🙂

You may also like

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *