Małe co nieco – a pyszne jak …cholipka czyli jajecznica z “kozią brodą”

Zostały mi okruchy z „koziej brody”, a że nie lubię, kiedy coś się marnuje, zrobiłam jajecznicę z tymi skrawkami. Smaczek niesamowity 😉 Ozdobiłam świeżym koperkiem i pomidorkami koktajlowymi, co dodało i uroku i nowego smaczku. Polecam 🙂

dsc_1077

Składniki:

  • 2 jajka
  • garść okruchów z „koziej brody”
  • szczypta pieprzu czarnego
  • szczypta soli morskiej
  • pół łyżki masła

Sposób przygotowania:

Na rozgrzany tłuszcz wrzucić kawałki grzyba, lekko podsmażyć przez dosłownie minutkę, wrzucić jaja i przyprawy, smażyć króciutko, żeby nie wysuszyć jajek – i potrawka już jest 🙂

dsc_1073

dsc_1074

Smacznegooo! 🙂

You may also like

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *