Makaron z kindziukiem

Obiad w 15 minut? – czemu nie? Uwielbiam ten kształt makaronu (oczywiście z mąki durum), bo sos się do niego dobrze przyczepia 😉

Makaron z kindziukiem

Składniki:

  • makaron z mąki durum, pół opakowania
  • 6 plasterków kindziuka
  • pół puszki zielonego groszku
  • 5 kawałków czerwonej marynowanej papryki ( ja dałam ze swojego przetwórstwa)
  • 3 łyżki gęstego przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki śmietanki kulinarnej ( do zup i sosów)
  • przyprawa shoarma do smaku

Sposób przygotowania:

Ugotować makaron al dente. Kindziuk pokroić w cienkie paseczki i wrzucić na patelnię, gdzie wlać odrobinę oleju. Do tego dodać marynowaną czerwoną paprykę pokrojoną w paseczki i groszek zielony z puszki. Podlać gęstym przecierem pomidorowym i 2 łyżkami śmietanki kulinarnej. Przyprawy według uznania- ja dałam shoarmę. Trzeba pamiętać, że kindziuk jest  dobrze przyprawiony. To do dzieła;) Smacznegooo!:)

You may also like

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *