Leniwy schabowy…;)

Witam gorąco wszystkich leniuchów kulinarnych ? Jeśli Wam się znudziły tradycyjne schabowe to ten pomysł powinien Wam przypaść do gustu. Wszystko pakujemy do piekarnika, a w tym czasie możemy sobie przygotować np. ziemniaczki i surówkę. I obiad gotowy ? Takiego kotleta możemy również podać jako przystawkę np. z pieczywem. Smaczek ciekawy, niepowtarzalny, a całość może wyglądać elegancko.

DSC_0504

Składniki:

  • 1,20 schabu wieprzowego
  • 2 łyżki keczupu (dałam pikantny)
  • 2 łyżki musztardy (dałam sarepską)
  • 4 łyżki śmietany ( dałam 12%)
  • 1 łyżeczka soli ( u mnie morska)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego)

DSC_0493

Sposób przygotowania:

Schab pokroić na kotlety średniej grubości, lekko roztłuc i przyprawić solą i pieprzem. Kotlety ułożyć w brytfance.

DSC_0495Wymieszać keczup, musztardę i śmietanę.

DSC_0494Powstałym sosem posmarować kotlety.

DSC_0497Piec 40-50 min. w termoobiegu, w 180 st. Podawać na ciepło do obiadu, na kolację, w kanapce.

DSC_0502

Smacznegooo! 🙂

You may also like

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *