Witam gorąco wszystkich leniuchów kulinarnych ? Jeśli Wam się znudziły tradycyjne schabowe to ten pomysł powinien Wam przypaść do gustu. Wszystko pakujemy do piekarnika, a w tym czasie możemy sobie przygotować np. ziemniaczki i surówkę. I obiad gotowy ? Takiego kotleta możemy również podać jako przystawkę np. z pieczywem. Smaczek ciekawy, niepowtarzalny, a całość może wyglądać elegancko.
Składniki:
- 1,20 schabu wieprzowego
- 2 łyżki keczupu (dałam pikantny)
- 2 łyżki musztardy (dałam sarepską)
- 4 łyżki śmietany ( dałam 12%)
- 1 łyżeczka soli ( u mnie morska)
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego)
Sposób przygotowania:
Schab pokroić na kotlety średniej grubości, lekko roztłuc i przyprawić solą i pieprzem. Kotlety ułożyć w brytfance.
Wymieszać keczup, musztardę i śmietanę.
Powstałym sosem posmarować kotlety.
Piec 40-50 min. w termoobiegu, w 180 st. Podawać na ciepło do obiadu, na kolację, w kanapce.
Smacznegooo! 🙂