Totalne leniuchowo ;), ale efekt wizualny i smakowy osiągnięty. Jeśli nie mamy czasu, bo np. sesja za chwilę, a czymś trzeba zagryźć piwo, to warto mieć w zanadrzu jakiś pomysł. Gotową pastę wyciskamy z tubki tak jak z rękawa cukierniczego. Ozdabiamy tym, co najbardziej lubimy, układamy na zielonej łące i gotowe. Na pewno uświetni imprezę nie tylko studencką.
Składniki:
- krakersy (mogą być smakowe i w różnych kształtach )
- pasta w tubce (kawiorowa, tuńczykowa, łososiowa…)
- pomidorki koktajlowe, żurawina, oliwki, szczypiorek…i to co lubimy do przystrojenia)
- sałata, jarmuż lub inna zielenina jako podkład
Sposób przygotowania:
Na krakersy wycisnąć pastę, tworząc jakiś sobie znany 😉 wzór. Ozdobić np. oliwką czy żurawiną. Ułożyć na zielonej sałacie. Przygotowywać tuż przed podaniem, bo gdy przekąska poleży to pasta straci wzór i ściemnieje, a krakersy stracą kruchość.
Smacznegooo ! 🙂