Jaja z majonezem i kawiorem z pstrąga tęczowego.

Czy widzicie te śliczne perełki kawioru z pstrąga? Aż się do nas uśmiechają. Taki kawior zakupiłam wracając z Mazur w zwyczajnym barze przydrożnym w kontenerze, klimatycznie, morsko – wędkarsko urządzonym. Tam serwowano ryby- jak było opisane – z Borów Tucholskich. Czasem warto zaglądać do takich miejsc. Zabrzmiało ciekawie więc wstąpiliśmy tam na zupę rybną – warto było 😊

DSC_0356

Składniki:

  • 3 jajka
  • majonez ( użyłam wegańskiego)
  • kawior z pstrąga tęczowego
  • listki małej sałaty rzymskiej
  • gałązki lubczyku do ozdoby

DSC_0349

Sposób przygotowania:

Jaja ugotować na twardo, obrać, przekroić wzdłuż na połówki.  Połówki jajek ułożyć na listkach mini sałaty rzymskiej. Na żółtko położyć, mniej więcej łyżeczkę majonezu,

DSC_0350

na to mniejszą łyżeczkę kawioru, ozdobić listkiem lubczyku. I gotowe 😊

DSC_0353

Smacznegooo! 🙂

You may also like

4 komentarze

    1. Witam:) Cieszę się, że nie sprawiłam zawodu i zapraszam do odwiedzania bloga. Pozdrawiam 🙂

    1. Hejka:) Bardzo dziękuję za komentarz. Jaja i majonez to jedna ze starszych przystawek, ale dzielnie dotrwała do dzisiejszych czasów i nadal się rozwija. Z tym łososiem na pewno jest pyszne :)Pozdrawiam:)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *