Dorsz pieczony z czosnkiem niedźwiedzim i barbecue

Hej ? Rybkę to ja lubię. Odkopałam podczas przeglądu zamrażarki filety z dorsza, które jeszcze sobie przywiozłam z Unieścia pod koniec ubiegłego roku, ładnie zapakowane próżniowo. Jak widzicie na zdjęciu, są niczego sobie. Pomysł wpadł w ciągu kilku minut (tak mają Ci wariaci, co lubią gotować ? ? ). Rybki robi się bardzo prosto i szybko, bo składników niewiele i jeszcze  w tym jeden „gotowiec” – sos ? Połączenie przypraw dało wyśmienity efekt. Co jak co…całki nie obliczę, ale na smaku „ponoć” się znam ? Potrawa może być spałaszowana na kolację np. z grzanką lub zwyczajnie na obiad np. z frytkami i surówką.

Składniki:

  • 4 średnie filety z dorsza
  • 1 płaściutka ?łyżeczka soli
  • 4 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego
  • 4 łyżki sosu barbecue

Sposób przygotowania:

Odmrożone ryby dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć solą i czosnkiem niedźwiedzim. Posmarować sosem. Ułożyć w brytfance.

Piec ok pół godziny w 180 st.

Smacznegooo! 🙂

You may also like

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *