Smarowidło z czerwonej fasoli

Dziś zadowolę roślinożerców 😉 ale to nie oznacza, że inni na tą pastę nie mogą sobie położyć ulubionej wędliny. Robi się szybko, smak oryginalny i ładny ciemnoróżowy kolorek. Jeśli wam się znudziły inne smarowidła to gorąco polecam 🙂

DSC_0357

Składniki:

  • 400 g czerwonej fasoli z puszki lub słoika (można dać czarną lub białą)
  • 1 średnia biała cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka estragonu
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czerwonego
  • 1 łyżka masła klarowanego

DSC_0355Fasolkę odcedzić i przepłukać wodą. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na maśle ( nie rumienić).  Do miski wrzucić fasolę, cebule, oliwę i przyprawy.

DSC_0356 Wszystko „potraktować” blenderem. Spożywać na kanapkach.

DSC_0359

Smacznegooo! 🙂

You may also like

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge