Sałatka z pleśniowym serem i sosem gruszkowo – cydrowym.

Dziś mam wyjątkowy dzień – skończyłam….yyyyy….znów 18 lat 😉 Ale na razie zrobiłam do jedzonka coś dosyć lekkiego. Wymyśliłam  dla Was znów ciekawy nowy smak w estetycznym wydaniu. A jak oczka z chęcią jedzą to i brzuszek lepiej trawi, hihi 🙂 Sałatkę robi się szybciutko i prosto.

DSC_0629

Składniki:

  • 2 garści mieszanki sałat z kapustą czerwoną
  • 3 rzodkiewki
  • ½ gruszki
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżka oliwy lub oleju smakowego (dałam olej z orzeszków ziemnych)
  • 1 łyżeczka octu winnego (dałam cydrowy)
  • 4 plastry sera pleśniowego (dałam francuski z kolorową skórką)

DSC_0620

Sposób przygotowania:

Na półmisek wyłożyć sałaty, przekrojone na pół rzodkiewki, z ogonkami (ładniej wyglądają 😉 ) i pokrojony w paski ser. Pół gruszki zetrzeć na najdrobniejszych oczkach tarki. W małym słoiczku wymieszać przecier z gruszki, olej, ocet, pieprz i sól. Przed podaniem polać sałatę sosem.

DSC_0624

Smacznegooo! 🙂

You may also like

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge