Roladki z cukinii z pastą jajeczną na kiełkach jarmużu

Dzień Doberek!:) Trudny dziś poranek… w końcu wczoraj była ostatnia sobota karnawału…więc bez „baletów” się nie obeszło. Hektolitry wody z lodem i cytryną oraz jedzonko o kontrastowych, odległych smakach  np. ryba, a potem czekolada, lody i mięso…- takie miewam zachciewajki 😉 No, ale do brzegu – zrobiłam bardzo fajną i leciutką potrawę z cukinii. Otrzymałam ostatnio przyjemną paczuszkę zawierająca zestaw różniastych przypraw i dziś jednej z nich użyłam. Do farszu z jajek dodałam  „Przyprawy do jajecznicy”, której producentem jest firmy NMR – http://nmr.com.pl/ Powiem Wam, że dzięki tej przyprawie uzyskałam bardzo fajny efekt –  podkreśliła smak mojego farszu jajecznego. Polecam, spróbujcie 🙂

Uwaga, uwaga! Możecie jako odbiorcy mojego bloga skorzystać z super okazji: przy zamówieniu przypraw od producenta, z którego ja skorzystałam. Wystarczy wpisać w odpowiednim miejscu w koszyku i rabat naliczy się sam, jest to -10 % od wartości zamówienia. A kod rabatowy to: kulinarnaprzygoda. Korzystajcie, bo warto 🙂

DSC_0710

Składniki:

  • 1 niewielka cukinia
  • ½ pęczka długiego szczypiorku
  • 2 jajka
  • 1 łyżka śmietany (dałam 12%)
  • 4 małe rzodkiewki
  • 1 łyżeczka „Przyprawy do jajecznicy” firmy NMR (ja dałam czubatą), http://nmr.com.pl/
  • 1 garść kiełków jarmużu

DSC_0703

DSC_0705

Sposób przygotowania:

Z cukinii,  przy pomocy obieraka (na załączonym zdjęciu) wykroić podłużne plastry.  Plastry lekko zrumienić na patelni grillowej.

DSC_0706Ugotowane na twardo jajka, posiekać drobno (użyłam sitka do krojenia),

DSC_0707 dodać pokrojone w ćwierć plasterki rzodkiewki i wsypać 1 łyżeczkę „Przyprawy do jajecznicy” firmy NMR.  Dobrze wymieszać, rozsmarowywać na plastrach cukinii i zwijać roladki.

DSC_0708Roladki obwiązać szczypiorkiem i układać na kopczyku z kiełków. Podawać  na świeżo, niedługo po zrobieniu.

DSC_0714

Smacznegooo! 🙂

You may also like

2 komentarze

  1. Wyglądają zachęcająco. Ja ostatnio robiłam roladki z cukinii, ale nie z pastą jajeczną, tylko z szynką:) Sposób jest taki: pokrój cukinię w cienkie długie plastry. Skrop oliwą i dopraw przyprawą np. Wegetą. Wrzuć na chwilę na patelnię grillową, podpiecz z obu stron. Po wystygnięciu połóż na plastrze cukinii plaster szynki oraz kawałek suszonego pomidora, zwiń i zepnij 🙂
    Binarne ostatnio opublikował…27-latek zebrał 10 mln USD na niezwykły fundusz inwestycyjnyMy Profile

    1. Witam, witam:) Dziękuję za opinię i pomysł:) Bardzo lubię suszone pomidory, więc jestem pewna, że takie roladki są smakowite. Zachęcam do korzystania z kolejnych przepisów;) Gorąco pozdrawiam z mojej „metropolii”;), w której jest dziś obrzydliwie pochmurno, ciągle pada i wieje silny wiatr.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge