Pyszny pieczony filet z piersi indyka i trio z czubrycy ;)

Było bezmięsnie, więc teraz wypada podać coś  bardzo mięsnego. Jest to pieczeń z najbardziej zdrowego drobiowego mięsa. Cechuje ją prostota w przygotowaniu, bardzo interesujący smak no i fakt, że jest lekka i dietetyczna. A dzięki obsmażeniu jest soczysta wewnątrz. Bo trzeba Wam wiedzieć, że dietetyczne to nie znaczy jałowe i bezsmakowe. Czubryce to są mieszanki przypraw, które bardzo lubię- być może, że Wy też się do nich przekonacie 😊Jest znakomita jako mięso do obiadu lub jako wędlina na kanapkę. Próbujcie…próbujcie 😉

DSC_0284

Składniki:

  • 800 g fileta z piersi indyka
  • 1 łyżka czubrycy czerwonej
  • 1 łyżka czubrycy żółtej
  • 1 łyżka czubrycy zielonej
  • 1 płaska łyżka soli

DSC_0280

Sposób przygotowania:

Wszystkie przyprawy wymieszać i dokładnie natrzeć nimi mięso.

DSC_0281Odstawić do lodówki na 24-48 godzin w zamkniętym naczyniu (pojemnik lub brytfanka do pieczenia). Następnie obsmażyć  na tłuszczu indyka  z każdej strony i piec 50 minut w 180 st., w termoobiegu.

DSC_0282

DSC_0294

Smacznegooo! 🙂

You may also like

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge