Papryka z farszem z kaszy gryczanej, twarożku grani, pomarańczy i świeżego tymianku- znów zdrowo ;)

Dziewczyny! Wiosna zapukała już do drzwi i okien, więc  niedługo pozbędziemy się naszych grubych swetrów i kurtek. I co ?! Zobaczymy jakieś niezidentyfikowane fałdki! 😉 Dlatego podaję dziś świetną dietetyczną przekąskę. Uwielbiam ten gatunek papryki, jest cudnie słodka i chrupiąca. A farsz daje niezapomniane odczucia: śmietanowy smak twarożku, specyficzny smak zdrowej kaszy gryczanej, kwas i słodycz pomarańczy i ostro – gorzkawy posmak świeżego tymianku. Uczta dla podniebienia i lekkość potrawy – co nam więcej potrzeba w naszych dietach! 😉

DSC_0723

Składniki:

  • 1 podłużna czerwona świeża papryka
  • 3 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej
  • 3 łyżki twarogu typu grani
  • 3 łyżki świeżego tymianku
  • sok z ½ pomarańczy
  • 1/2lyżeczki soli morskiej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego

Sposób przygotowania:

Kaszę, twaróg, pokrojony tymianek i przyprawy wymieszać w miseczce.

DSC_0717Paprykę przekroić wzdłuż na pół.

DSC_0718Farsz wyłożyć do łódeczek z papryki. Wcinać na świeżo 😉

DSC_0721

Smacznegooo! 🙂

You may also like

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge