Musztardowo- miodowa biała kiełbasa…w ślimaku ;)

Łatwo się domyślić, że oczywiście nie udało mi się zamieścić wszystkich przepisów, które robiłam na święta z prozaicznego powodu…po prostu zabrakło czasu. Święta krótkie a warto poświęcić ten czas  rodzinie – więc chyba mnie rozumiecie. Proponuję szybką, smaczną i ładnie prezentującą się kiełbaskę- ślimaka. Ostrość i słodycz musztardy pięknie się zapiekła i lekko skarmelizowała co dało fajny smaczek. Spróbujcie, bo proste w wykonaniu i smaczne😊

DSC_0561

Składniki:

  • 8 cienkich białych kiełbasek
  • 2-3 łyżki musztardy miodowej
  • olej do smażenia (użyłam rzepakowego)

DSC_0555Kiełbaskę zwinąć w ślimaka. Pospinać wykałaczkami, żeby ten ślimak się nie rozwinął😉Smażyć chwilę na mocnym ogniu, żeby się kiełbasa zarumieniła, a potem na słabym, żeby doszła. Trwa to jakieś 10 min.  Ślimaka posmarować z jednej strony musztardą, obsmażyć i powtórzyć to z drugą stroną. Najlepiej smakuje na ciepło, ale na zimno tez niczego sobie.

Smacznegooo! 🙂

You may also like

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge