Jabłka na jabłecznik

Tak jak mirabelki moje jabłonki w tym roku oszalały 😉 Były obsypane owocami, aż gałęzie się uginały. A ja bardzo nie lubię jak się coś marnuje więc przetwarzałam i przetwarzałam i przetwarzałam…Obdarowałam sąsiadów i znajomych… a jabłka wciąż były Najprostszy sposób na zrobienie jabłek na jabłecznik..i to nie są takie same jabłka, jakie robię na szarlotkę

Jabłka na jabłecznik

Składniki:

  • Jabłka…w dowolnej ilości
  • Sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i wkładać do wody z sokiem cytrynowym, żeby nie czerniały. Następnie starkować na tarce jarzynowej…oczywiście najlepiej skorzystać z dobrodziejstw cywilizacji i zrobić to robotem. Będzie i szybciej i wygodniej Jabłka układać w słoikach, najlepiej o pojemności 0.9 l ( czyli takie typowe), leciutko ucisnąć i pasteryzować 15 min. Zimą, kiedy nas najdzie nagła ochota na jabłecznik – nasze jabłka będą jak znalazł 😉 Smacznegooo!

You may also like

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge