Bułka z ciekawym wnętrzem ;)

Dziś będzie bułka 😉 Jadamy przecież różnego rodzaju kanapki – z wędliną, jajkiem, ogórkiem sałatą itd. No więc do tego menu można dodać trochę inną propozycję z  nietypowym zestawem dodatków. Inspiracją była kanapka, którą jadłam gdzieś w biegu na dworcu, podczas moich przedświątecznych podróży. I byłam mile zaskoczona, że nie była to pompowana buła z pseudo masłem, niby szynką i zwiędłą sałatą. Proponuje zatem i Wam poznanie nowego smaku;) trudność przygotowania – żadna.

dsc_0329

Składniki:

  • 2 bułki (dałam z mąki mieszanej z ziarnami)
  • 4-6 plastrów sera camembert
  • 2 łyżki miodu (dałam akacjowy)
  • 4-6 liści sałaty strzępiastej
  • 4-6 plastrów gruszki ( dość twardej)
  • trochę masła do posmarowania

dsc_0326

Sposób przygotowania:

Bułki przeciąć na pół i posmarować masłem. Liście sałaty zmniejszyć do wielkości bułki, tak, żeby jej ozdobna część wystawała  z bułki. Na masło położyć sałatę, na nią plastry sera, potem plastry gruszki. Gruszkę posmarować miodem i przykryć to górą bułki. I gotowe 😉

dsc_0327

Smacznegooo! 🙂

You may also like

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge